снимка: PixabayМъж от Турция е убеден, че притежава най-старата пираня в

...
снимка: PixabayМъж от Турция е убеден, че притежава най-старата пираня в
Коментари Харесай

Най-старата пираня в света стана на 33 години

снимка: Pixabay

Мъж от Турция е уверен, че има най-старата пираня в света, откакто питомецът му е станал на 33 години, написа вестник Daily Star.

39-годишният Камил Елмали стопанисва хищната риба на име Дадаш в магазина си за чанти в Ерзурум.

Предвид страховитостта на пиранята, притежателят й я държи в тройно обезопасен аквариум и се грижи посетителите да не се доближават прекалено много до нея.

 

След като отбелязва 33-ия си рожден ден, Дадаш се трансформира в локална звезда и хората се стичат към магазина на Елмали, с цел да го зърнат.



" Знам, че Дадаш е най-възрастната риба от този тип в Турция, само че съм убеден, че е и най-старата в света, по тази причина ще аплайвам за Книгата на върховете на Гинес ", споделя Камил Елмали.

Според специалисти пираните в плен живеят до осем години, което значи, че Дадаш от дълго време е трансферирал нормалната напреднала възраст.

Съдейки по видеата, едрата пираня се радва на положително здраве и предостатъчно плува в аквариума си, показва Българска телеграфна агенция.

Камил е едвам 8-годишен, когато вижда Дадаш за първи път в магазин за домашни любимци. През годините за хранещата се с плът риба по този начин и не се намира собственик.

Когато се пенсионира, притежателят на зоомагазина подарява пиранята на Елмали, сбъдвайки детската му фантазия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР